Vegetariánství

20. dubna 2015 v 15:57 | Nila |  Přírodní péče o naše tělo
Ahojte :)
Dnes bych se chtěla bavit o vegetariánství.
Taky vás dokáže naprosto vytočit, když někdo vůbec nechápe o čem je vegetariánství, ale "ví" o tom všechno?
Tak tady je pár informací o tom, že všichni vegetariáni nejsou stejní.

Rozdělení vegetariánství:

Vegan.....nejí maso, ani žádné živočišné výrobky (mléko, vejce,...)
Lakto-ovo-vegetarián....konzumuje mléčné výrobky i vejce, ale ne maso
Frutarián....velmi přísný jídelníček, živí se pouze rostlinnou stravou, ale za podmínky, že rostlina nebyla nijak poškozena

Dále existují vegetariáni, kteří jedí maso pouze jednou týdně, ti co jedí pouze ryby, atd.

A když už jste vegetariánem, měli byste konzumovat ve větším množstvím, než v době, kdy jste maso ještě jedli, tyto složky stravy (platí hlavně pro ty, co jedí alespoň ryby, ale i tak si můžete najít po internetu v čem se tyto vitamíny nacházejí) :

B12 - v rybách
Jod - v rybách
D - vaječný žloutek, mléko
Vápník - mléčné výrobky, mák, ryby, zelenina, tofu, ořechy, sušené ovoce, zelený čaj
Železo - špenát, ovoce, luštěniny, ovocný džus
Bílkoviny - vejce, mléčné výrobky, tofu, rybí maso, luštěniny
Zinek - vejce, méně mléčné výrobky, ovec. vločky, mák, luštěniny

Proč jsou začátky vegetariánství pro každého těžké?
Za:
a)musí se s tím nějak srovnat vaši přátelé, příbuzní,...
b)bude velmi těžké si zvyknout (chce to vážně přesvědčení)
c)každý se vás bude ptát proč nejíte maso a hledat účel toho

A jak začít? Ve zkratce - prostě přestaňte jít maso, naprosto ho vyškrkněte ze svého jídelníčku a nahra%dte např. tofu



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama